16-21 Kasım
Millî Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika ile geleceğeniz için yeni bir kariyere başlayın. Bilgi almak için:
Öğrencilerin paylaşmalarına ve katılmalarına, yani topluluğa dahil olmalarına yardımcı olur. Öğrencilerin dış dünyayla yüzleşme konusunda olumlu güven ve tutum oluşturmasına yardımcı olur. Öğrenciler utangaç olma eğilimindedirler, ancak robotikleri öğrenip kendi başlarına robot geliştirdiklerinde, başarılarını dünyaya göstermek isterler. Bu onların içinde büyük bir sahiplik duygusu ve olumlu bir görünüm yaratır. Topluluğa dahil olduklarını düşünmeye başlarlar.
Öğrencilerin farklı gelişmiş teknolojik platformları tanımalarına ve öğrenmelerine, iletişim kurmalarına yardımcı olur. Günümüz dünyasında, farklı bir çok iletişim kanalları kümesi mevcut. Öğrenciler kendi robotlarını öğrenip geliştirdiklerinde, aynı şeyi dünyaya göstermek isterler. Kanallar veya ortamlar farklı olduğu için, öğrencilerin iletişim kurmak için ilgili platform hakkında bilgi sahibi olmaları gerekir. Bunlarla, öğrencilerin dinleyici kitlesine ve iletişim kanalına göre mesajı oluştururken veya hazırlarken iletişim kurma becerilerini geliştirir.
Günümüzün hızla gelişen dünyasında teknolojilerde sürekli yenilikler olması ile çocuklara STEM eğitimi vermek kritik bir önem kazanmıştır. Çocuğun durmadan değişen bu ortamda kritik ve zor durumlarla başa çıkmasına yardımcı olacak becerilere sahip olmalarını sağlamak için gereklidir. Robotik kodlama STEM kavramlarını onlara eğlenceli bir şekilde sunabilir, böylece Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematikte ilgileri yönünde motivasyonlarının arttırılması sağlanabilir. Çocuklara gelişimsel olarak uygun, yaratıcılığa teşvik eden ve teknik becerileri etkileyici sanatlar, matematik, okuryazarlık ve kültürel keşifler ile bütünleşmesine izin veren araçlar verildiğinde mümkündür. Araştırmalar, çocukların programlama ve mühendisliği çok erken yaşta öğrenebileceklerini göstermektedir. Çocukluk dönemi kodlama, robotik ve mühendislik alanlarına ilgisini arttırmak için harika bir zamandır. Çocuklar çevrelerindeki teknoloji dünyasını merak ederler: Akıllı telefonlar, akıllı musluklar, otomatik kapılar. Çocuklara bu araçların nasıl çalıştığı hakkında çok az şey öğretilir.
Öğrencilerin takım çalışması ve işbirliği becerileri geliştirmelerine yardımcı olur. Çocuklar bir robot projesinde çalıştıklarında, bir grupta veya takımda, programlama becerisinde iyi olabileceği gibi, mühendislik, teknoloji ve sensörler gibi diğer parametreler de çalışabilir. Bu nedenle, ekip üyeleriyle açık bir ortamda işbirliği yapmaları gerekir. Sadece kendilerini ifade etmeleri değil, değerli girdilerini yakalamak için başkalarını da dinlemeleri gerekir.
EĞİTİMİN SÜRESİ
Eğitimin toplam süresi 45 saattir. 16-21 Kasım 2020 tarihleri arasında 30 saatlik yüzyüze eğitim gerçekleşecek ve 15 saatlik online eğitim gerçekleşecektir. Sınavdan başarısız olanlar ücretsiz tekrar sınava girebilir.
SERTİFİKA
Millî Eğitim Bakanlığı onaylı ve sertifikalıdır. Eğitim sonunda gireceğin teorik ve uygulamalı sınavda başarılı olursanız sertifikayı almaya hak kazanırsınız. Kayıt esnasında vermiş olduğunuz adrese sertifikalar bir ay içerisinde posta yolu ile gönderilecektir.
ÜCRET
Kurs ücreti 900 TL + KDV dir. Grup olarak başvurular için bizimle iletişime geçin. Bu ücrete malzeme masrafı dahil değildir. Katılımcılar kendi dizüstü bilgisayarları ile katılmalıdır.
Ödemeleri kredi kartı ile yada banka hesabına göndererek yapabilirsiniz.
EĞİTMEN
Eğitim Teknolojisi Uzmanı Ferdi Battal tarafından eğitim sunulmaktadır
Eğitmen Hakkında Daha Fazla BilgiKimler Katılabilir?
Öğretmenler:
Özel kolejler ve devlet okullarında, Halk Eğitim Merkezlerinde, Özel okul anaokulu ve kreşler, okul sonrası eğitim kurumlarda bir robotik kodlama eğitimcisi olarak çalışabilirsiniz.
Girişimciler:
Robotik kodlama üzerine bir oluşturacağınız bir web sayfası ile kariyerinize başlayabilirsiniz. Robotik dünyası her gün hızlı bir şekilde değişmektedir. Bilgilendirici bir sayfa ile bir çok takipçi elde edebilirsiniz.
Üniversite öğrencileri:
BT dersleri eğitmenliği, belediyeler tarafından açılan sosyal etkinlik merkezlerinde robotik kodlama ve yazılım eğitmenliği, etüt merkezlerinde, satranç okullarında, zeka-oyunlarına ek olarak kodlama ve robotik üzerine eğitim verebilirsiniz.
Meraklılar:
Hobi arayışı içerisindeyseniz, renkli bir dünyanın kapılarını aralayabilirsiniz. Aldığınız sertifika ile kendi kurduğunuz takım ile ulusal ve uluslararası robotik yarışmalarına hazırlanabilir ve katılabilirsiniz. Kendinize ait robotik kodlama atölyenizi açabilirsiniz.